Det å kombinere hjemmelaget barnemat med en travel jobbhverdag høres kanskje urealistisk ut, men det trenger det absolutt ikke å være. Med noen enkle grep kan du lage sunn, billig og god barnemat selv.
Mange foreldre ender opp med ferdiglaget barnemat, og tror det er for vanskelig, eller tidkrevende, å lage barnemat fra bunnen av. Helt feil, mener tobarnsmamma og barnemat-entusiast Ida Gran-Jansen. Hennes beste tips er å lage mer barnemat enn det som spises akkurat der og da, for så å fryse det ned porsjonsvis i små glass og isbitformer.
– Hjemmelaget barnemat er genialt. Du sparer tid, fordi du enkelt kan tine opp det du trenger fra fryseren. Gjennom smarte porsjoner, unngår du å kaste mat - som er bra for miljøet. Både fruktpureer, moser og ferdige middagsretter kan fryses ned i 1-3 måneder forteller Ida Gran-Jansen, forfatter av kokeboken Barnemat - Helt enkelt.