Oppskrift på tynnbrød med kylling og pesto

Å skulle kombinere travel familiehverdag med jevnlige familieturer, trenger absolutt ikke å være komplisert. Bodil og Ivar har laget oppskriften - og viser i «God tur» hvor lav terskel man kan ha for både destinasjonene, måltidene og planleggingen av det hele.

En optimal kombinasjon

Da Bodil møtte Ivar, hadde de ganske ulike turvaner. Bodil ønsket seg teltplasser med utsikt, god mat og komfort. Ivar ønsket seg avsidesliggende fiskevann, og ville teste grensene på hvor minimalistisk man kunne ha det før det gikk utover det praktiske.

Men allerede på deres første tur sammen forsto det naturglade paret hvor perfekt det var å komme fra to forskjellige turstier. Resultatet ble turer med lav terskel, høy kosefaktor og unike naturopplevelser

Mat med Bodil - fra «bushcraft» til «glamping»

Etter flere tiår i naturen lærte Bodil at selv om meste av mat kan lages ute, så er det greit å ha noen kriterier. Det skal være enkelt å lage på bål eller gassbrenner, det skal være få ingredienser, og det skal ha god smak.

Her blir det en smal sak å finne familiens nye favorittretter blant de enkle og gode oppskriftene - både på turen og hjemme.
Enkel turmat - tynnbrød med kylling og pesto

Utstyr:

Gassbrenner
Gass
Fyrstikker/tennstål
Stekepanne eller tur-toastjern
Stekespade

Ingredienser:

Tynnbrød (eventuelt tortilla-lefse)
Grønn pest
Ferdigstekt kyllingfillet i biter
Revet ost
Fersk timian
Smør til steking

Slik gjør du

Før du drar hjemmefra:

1. Hvis du steker kyllingen selv, gjør du det hjemme.

Ute på tur:

2. Spre pesto utover tynnbrødet

3. Legg på kyllingbiter og revet ost og strø litt timian på toppen
4. Brett fire-fem hjørner inn mot midten av brødet slik at brettene overlapper hverandre, og du får en nesten rund «pakke»

5. Stek brødet på svak til middels varme til osten har smeltet - snu det så ofte det ikke svir seg.

Steketips:
Pakker du tynnbrødet inn i folie, er denne fin å steke i kanten av bålet.